|
||||||||||
jabłka w śmietankowo-kakaowej pierzynceKrótki opis potrawysłodka przegryzka łatwa w przygotowaniu.Potrzebne składniki duże jabłka - 2 szt. bita śmietana cukier waniliowy - 1 op. cukier - ok 3 łyżeczka(i) cynamon - ok 3 łyżka(i) miód - ok 2 łyżka(i) kakao Etapy przyrządzania1
Jabłka pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z miodem, cukrem waniliowym, cukrem, cynamonem. Nierówno (jakby w kołderkę) rozłożyć ją na dużym płaskim talerzu, ułożyć na niej jabłka. Smacznego!!!
Jak podawać?na dużym płaskim talerzu, pokrytym śmietaną z jabłkami ułożonymi "jak na pierzynceUwaginajlepiej podawać lekko schłodzone Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|