|
||||||||||
Zrazy zawijaneKrótki opis potrawyKruche mięsko z warzywnym nadzieniem polane pysznym sosem :)Potrzebne składniki wołowina (pieczeń lub rostbef lub zrazowe) - 1 kg ogórki kiszone - 3 szt. boczek lub bekon - 10 dag ser żółty - 10 dag papryka marynowana - 1 małe op. musztarda - 1 op. grzybki marynowane - 1 małe op. cebula - 1 duża szt. śmietana słodka 12% - 1 op. olej pieprz sól wegeta mąka - 1 szkl. Przydatne akcesoriaNóż, deska, tłuczek do mięsa, duży garnek, patelnia, wykałaczki lub nitka.Etapy przyrządzania1
2
3
4
5
6
Kiedy wszystkie zrazy znajdą się już w garnku, zalej wszystko wodą tak, żeby wszystkie zrazy były przykryte. Jeśli zostało ci trochę farszu, możesz dodać go do wody - sos będzie dzięki temu ciekawszy :) Garnek przykryj i wstaw na kuchenkę. Zagotuj wodę, a następnie duś na małym ogniu pod przykryciem co najmniej 2,5 godziny. Żeby mięso było kruche i delikatne, powinno dusić się około 3,5 godziny, a nawet dłużej - zależy od stopnia rozbicia mięsa. Trzeba pilnować, żeby w czasie duszenia nic nie przywarło do dna i sprawdzać widelcem, czy mięso jest już dostatecznie miękkie.
7
Jak podawać?Na gorąco, polane sosem.UwagiGłówny czas wykonania to duszenie mięsa, które nie wymaga ingerencji. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|