|
||||||||||
Filet z kurczaka z pieczarkami i serem żółtymKrótki opis potrawyFilet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem żółtym.Potrzebne składniki Filet z kurczaka - 2 szt. Pieczarki - 10 dag Ser żółty - 10 dag Masło - 1 łyżeczka(i) Olej do smażenia Sól, pieprz do smaku Etapy przyrządzania1
Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozbijamy na niezbyt cienkie kotlety. Osypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, wrzucamy na patelnię i smażymy po 5 min. z każdej strony.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle, lekko przyprawiamy.
Usmażone kotlety osączamy z tłuszczu na pergaminie. Na każdą sztukę kładziemy pieczarki oraz starty na grubych oczkach ser.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 st.) i zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści.
Jak podawać?Mięsko posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami lub frytkami i z sałatą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|