|
||||||||||
Ziemniaczki IIKrótki opis potrawySmakowite kulki dla łakomczuchów.Potrzebne składniki Biszkopty jasny i ciemny - po 1 szt. Rodzynki, orzechy - 1 Dżem wiśniowy lub powidło śliwkowe - 1 słoiczek Kokos - duża paczka Etapy przyrządzania1
Biszkopty kruszymy, dodajemy pokrojone rodzynki (wcześniej trzeba je przelać wrzątkiem) i drobno pokrojone orzechy. Moża też garść orzechów zmielić, a drugą garść drobno posiekać. Wszystko razem mieszamy dodając po łyżce dżemu aż składniki ładnie się połączą. Z gotowej masy formujemy kuleczki i obtaczamy w kokosie.
UwagiPodane proporcje są przykładowe, bo to ile czego dodamy zależy tylko od nas. Do ciasteczek można użyć gotowych biszkoptów lub upiec samemu. Zamiast zwykłego ciemnego biszkopta z kakao polecam upiec tradycyjnego murzynka. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|