|
||||||||||
Łosoś z grilla w sosie chrzanowo-koperkowymKrótki opis potrawySezon grillowania w pełni. Polecam pyszną rybkę w sosie, z chrupiącym chlebkiem i sałatką. Szybki, smaczny i zdrowy obiad.Potrzebne składniki Dzwonka z łososia - wg potrzeb, u mnie 4 szt. Koperek Cytryna - 1 szt. Majonez - 2 łyżka(i) Chrzan - 1 łyżka(i) Cukier - 1/2 łyżeczka(i) Masło - ok.10 dag Przydatne akcesoriaDeska do krojenia, nóż, folia alu.Etapy przyrządzania1
Łososia oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić obficie sokiem z połowy cytryny i odstawić w chłodne miejsce na pół godzinki.
2
Przygotować arkusze folii alu, takiej wielkości, aby po zawinięciu rybki nic się nie wylewało. Każdy arkusz smarujemy masłem, kładziemy dzwonko, posypujemy drobno pokrojonym koperkiem i na wierzch dajemy &listek& masła. Zawijamy tak, aby podczas pieczenia można było zajrzeć do środka. Tak przygotowaną rybę wrzucamy na grilla i pieczemy ok.30 min.
3
SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY
Majonez mieszamy z chrzanem, dodajemy łyżkę soku z cytryny, cukier i posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Jak podawać?Rybkę podawać zaraz po zdjęciu z grilla, a resztę widać na załączonym obrazku:) Brakuje tylko kieliszka z białym półwytrawnym winem.UwagiProporcje sosu podane sa dla dwóch osób. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|