|
||||||||||
De volaille czyli wyrolowany kurczakKrótki opis potrawyKlasyczne danie czyli filet de volaille, tym razem w wersji z masłem czosnkowym.Potrzebne składniki filet z kurczaka - 1 szt. masło - 25 g czosnek - 2 bułka tarta mąka jajka - 2-3 szt. pieprz sól chilli/papryka olej - 1-1,5 l Przydatne akcesoriaDeska, tłuczek do mięsa, głęboki garnek najlepiej z sitkiem do smażenia frytek lub frytkownica, nóż, 3 talerze płaskie i jeden głęboki, miseczka do przygotowania masła czosnkowego.Etapy przyrządzania2
3
Masło wrzucić do miseczki, wycisnąć przygotowane ząbki czosnku i rozmieszać - tak, aby powstała jednolita masa.
4
5
6
Jak podawać?Na gorąco, z frytkami lub ziemniakami. Zimne piwo do popicia poprawi smak :)UwagiZamiast masła czosnkowego możńa dać samo masło. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|