|
||||||||||
Amur w pikantnym sosieKrótki opis potrawyPotrawa nadająca się na różne rodzaje przyjęć.Potrzebne składniki oczyszczony amur - 1 kg czubata łyżeczka przyprawy typu \"Vegeta\" - 1 łyżeczka(i) cebula - 1 szt. ziele angielskie - 2 ziarna czarny pieprz - kilka ziaren ocet winny - 1 łyżka(i) zielenina - do przybrania pomidory - do przybrania majonez - 1 szkl. musztarda delikatesowa - 1 łyżka(i) białe,wytrawne wino - 1 kieliszek jajka ugotowane na twardo - 2 szt. sól pieprz Etapy przyrządzania1
W wodzie z dodatkiem przyprawy(Vegata),cebuli i pozostałych przypraw gotujemy porcje ryby przez 10-12 minut.
2
W połowie gotowania dodajemy ocet winny.
3
Gdy ryba jest miękka,ale nierozgotowana,odstawiamy do wychłodzenia.
4
Przygotowujemy sos: żółtk aucieramy z musztardą na głatką masę,dodajemy majonez,wino,doprawiamy do smaku.
5
Dokładnie odsączone porcje ryby układamy na pómisku lub w porcjowych kokilkach, zalewamy sosem,przybieramy zieleniną i cząstkami pomidora, wierzch posypujemy drobno posiekanymi białkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|