|
||||||||||
Pieczarki nadziewane (zapiekane)Krótki opis potrawyPyszne , można podać jako przystawki.. :)Potrzebne składniki duże pieczarki - 8 szt. ser zółty - 10-15 dag cebula duża - 1 szt. sól pieprz pomidory - 2 szt. oliwa z oliwek Etapy przyrządzania1
Pieczarki umyć i oderwać nóżki. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na łyżce oliwy. Pomidory pokroić w krążki. Ser (np.gouda) zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Pieczarki lekko posolić i popieprzyć. Do każdego kapelusika wkładamy trochę złocistej cebuli, plasterek pomidora,lekko skrapiamy oliwą, na wierzch ser żółty. Pieczarki wstawić do nagrzanego do 130 stopni piekarnika. Piec aż ser się rozpuści
Jak podawać?Na ciepło z salsą pomidorową. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|