|
||||||||||
Skrzydełka z solą i pieprzemKrótki opis potrawyKolejny pomysł na skrzydełka. Tym razem z solą morską i ziarenkami pieprzu. Bardzo dobre, aczkolwiek pieprz jest mocno wyczuwalny i nie każdemu może smakować. Przepis Nigelli Lawson.Potrzebne składniki Skrzydełka z kurczaka - 1 kg Sól morska - 2 łyżka(i) Pieprz kolorowy w ziarenkach - 2 łyżka(i) Sok z cytryny - 2 łyżka(i) Czosnek - 4 Oliwa - 60 ml Etapy przyrządzania1
Skrzydełka oczyścić i osuszyć. Do moździerza wrzucamy wszystkie przyprawy, obrany czosnek i rozcieramy na pastę. Dodajemy sok z cytryny i oliwę. Mieszankę wlewamy do foliowego worka, wrzucamy skrzydełka i mieszamy. Odkładamy do lodówki na co najmniej 2h.
Zamarynowane skrzydła wyjmujemy z woreczka i układamy na blaszce wyłożonej folia aluminiową. Pieczemy 50-60 minut w 220 st.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|