|
||||||||||
Szarlotka sypanaKrótki opis potrawyCiasto bez jajek? Oczywiście! Zachęcam do wypróbowania przepisu na pyszną szarlotkę.Potrzebne składniki Mąka pszenna - 1 szkl. Kasza manna - 1 szkl. Cukier puder - 1/2 szkl. Proszek do pieczenia - 1 łyżka(i) Cynamon - 1 łyżka(i) Masło - 1/2 kostka(i) Marmolada jabłowa lub jabłka - 1 Etapy przyrządzania1
Wszystkie składniki sypkie wymieszać i podzielić na 3 równe części. Tortownicę wyłożyć folią do pieczenia łącznie z brzegami. Na spód wsypujemy pierwszą część produktów sypkich, następnie jabłka. Czynność powtarzamy tak, aby na wierzchu znalazły się suche składniki. Masło zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Ciasto wkładamy do piekarnika, nastawiamy na 170 stopni i pieczemy przez 60 min.
UwagiW przepisie użyłam jabłek ze słoika 1 l. Jeśli macie świeże owoce potrzebny jest 1- 1 i 1/2 kg. Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy w listki, można również zetrzeć na tarce. Czas przygotowania ciasta wraz z pieczeniem to 70 minut. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|