|
||||||||||
Pieczarki panierowaneKrótki opis potrawyBardzo szybka przystawka na ciepło.Potrzebne składniki Pieczarki (małe) - 20 dag Jajka - 2 szt. Bułka tarta do panierowania Pieprz i sól Olej do smażenia - 1/2- 1 l Etapy przyrządzania1
Umyte pieczarki osuszamy, obtaczamy w rozmąconych jajkach z solą i pieprzem, następnie w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej. Pieczarki muszą być swobodnie zanurzone w oleju. Smażymy 5 minut.
Jak podawać?Pieczarki można podawać same lub w towarzystwie sosów ziołowego lub majonezowego. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|