|
||||||||||
Sałatka z fetą i tuńczykiemKrótki opis potrawySałatka zamiast schabowego;)Potrzebne składniki Kapusta pekińska - 6 liści Feta - 1 op. Makaron - 250 g Tuńczyk w oleju - 1 puszka Etapy przyrządzania1
Nastawiamy wodę na makaron (nie solimy!!). Gdy woda zagotuje się, wsypujemy makaron (rurki, świderki). Gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Liście sałaty myjemy, osuszamy i kroimy w drobne paski. Fetę kroimy w kostkę. Do dużej miski wrzucamy makaron i pozostałe składniki, dodajemy tuńczyka, mieszamy i gotowe.
Sałatka jest syta, więc można ja potraktować jako danie obiadowe.
UwagiMakaron powinien być al dente. Ponieważ feta oraz tuńczyk są słone, nie używamy soli podczas gotowania makaronu. Sama sałatka ma zrównoważony smak. Sałatkę można urozmaicić dodając jajko na twardo lub kukurydzę. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|