|
||||||||||
BIAŁA FASOLA Z WĘDZONYM MIĘSEMKrótki opis potrawySmacznegoPotrzebne składniki biała fasola - 500 g włoszczyzna tymianek - 2 gałązki liść laurowy - 1 wędzona karkóą - 200 g marchew - 1 szt. cebula - 2 szt. czosnek - 1 smalec lub masło - 4 łyżka(i) czerwone wino - 1/4 l przecier pomidorowy - 3 łyżka(i) kiełbasa czosnkowa - 200 g sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) tarta bułka - 2 łyżka(i) oliwa - 1 łyżka(i) nać pietruszki - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1.). Fasolę zalać 1,5L wody i pozostawić, aby napęczniała.
2
2.). Gotować z włoszczyzną,tymiankiem i liściem laurowym 2 godziny.
3
3.). Mięso pokroić na 2-cm kawałki.
4
4.). Marchew,cebulę i czosnek obrać,pokroić w kostkę.
5
5.). Podgrzać tłuszcz, mięso usmażyć na złoty kolor, podsmażyć warzywa.
6
6.). Zdjąć z patelni.
7
7.). Wino dolać do sosu ze smażenia,wymieszać,chwilę gotować.
8
8.). Zmieszać z przecierem pomidorowym.
9
9.). Po godzinie dodać do gotującej się fasoli sos i mięso.
10
10.). Warzywa i pokrojoną w plasterki kiełbasę dodać po 30 minutach.
11
11.). Tartą bułkę zrumienić na oleju, dodać natkę.
12
12.).Warzywa wyjąć.
13
13.). Doprawić do smaku.
14
14.). Każdą porcję posypać tartą bułką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|