|
||||||||||
BARSZCZ MAŁOPOLSKIKrótki opis potrawySmacznegoPotrzebne składniki wywar z kości i warzyw - 2 l wołowina bez kości - 20 dag buraki - 40 dag śmietana - 150 ml biała kapusta - 20 dag suszone grzyby - 2 dag mąka - 2 dag fasola perłowa - 5 dag ketchup - 4 dag sól pieprz liść laurowy - 1 szt. ziele angielskie Etapy przyrządzania1
1.). Buraki umyć, oczyścić, opłukać, zalać wodą, ugotować.
2
2.). Następnie wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
3
3.). Grzyby umyć, namoczyć, ugotować.
4
4.). Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny.
5
5.). Potem ugotować w tej samej wodzie.
6
6.). Mięso umyć,zmielić,zalać wywarem, ugotować.
7
7.). Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę kapustę oraz przyprawy.
8
8.) Gdy kapusta będzie miękka,połączyć z burakami,grzybami pokrojonymi w paseczki,ketchupem,fasolą oraz śmietaną wymieszaną z mąką,chwilę pogotować,doprawić do smaku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|