|
||||||||||
Kaszanka z grillaKrótki opis potrawyNie każdy przepada za tym wyrobem, jednak dobrze przyrządzona kaszanka smakuje wyśmienicie. Przepis p. Macieja Kuronia.Potrzebne składniki kaszanka - 1 kg jabłka - 3 szt. czosnek - 1 główka majeranek pieprz ziołowy cebula - 3 szt. olej Etapy przyrządzania1
Kaszankę pokroić w grube plastry ok. 2 cm., cebulę w krążki. Jabłka umyć, nie obierać, pokroić w ćwiartki.
Przygotować folię aluminiową, tyle kawałków ile kaszanki, zostawiając odpowiedni margines na zawinięcie paczuszki.
Każdą folię posmarować olejem, położyć porcję kaszanki, po 2 ćwiartki jabłka, trochę cebuli i ząbek czosnku. Posypać lekko majerankiem i pieprzem ziołowym. Całość zawijamy ale niezbyt szczelnie.
Układamy na rozgrzanym grillu, pieczemy od 15 do 30 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|