|
||||||||||
Crumble z truskawkamiKrótki opis potrawyCrumble to brytyjski deser z owocami pod kruszonką. Wersja z truskawkami.Potrzebne składniki Truskawki lub inne owoce - 0,5-1 kg Cukier brązowy - 0,5 szkl. Cukier waniliowy - 1 op. Mąka - 150 g Masło - 10 g Przydatne akcesoriaKokilki bądź inne naczynie do zapiekania.Etapy przyrządzania1
Owoce umyć i osuszyć. Pokroić na połówki lub ćwiartki i układać w kokilkach po sam brzeg.
2
Do miski wrzucamy mąkę, masło, cukry i miksujemy. Kruszonka ma być sypka.
Posypujemy truskawki i wstawiamy do piekarnika na 30 minut.
Jak podawać?Najlepsze na ciepło z lodami waniliowymi.UwagiPrzepis na 8 kokilek, naczynie 19 x 16 lub o zbliżonych wymiarach. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|