Crumble z truskawkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Crumble to brytyjski deser z owocami pod kruszonką. Wersja z truskawkami.

Potrzebne składniki

• Truskawki lub inne owoce - 0,5-1 kg
• Cukier brązowy - 0,5 szkl.
• Cukier waniliowy - 1 op.
• Mąka - 150 g
• Masło - 10 g

Przydatne akcesoria

Kokilki bądź inne naczynie do zapiekania.

Etapy przyrządzania

1
Owoce umyć i osuszyć. Pokroić na połówki lub ćwiartki i układać w kokilkach po sam brzeg.
2
Do miski wrzucamy mąkę, masło, cukry i miksujemy. Kruszonka ma być sypka. Posypujemy truskawki i wstawiamy do piekarnika na 30 minut.

Jak podawać?

Najlepsze na ciepło z lodami waniliowymi.

Uwagi

Przepis na 8 kokilek, naczynie 19 x 16 lub o zbliżonych wymiarach. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher