|
||||||||||
Filet z kurczaka z cytryną i tymiankiemKrótki opis potrawyZnudzeni zwykłym kurczakiem z grilla? W takim razie musicie spróbować wersję cytrynowo-tymiankową. Przepis ze strony Kwestia Smaku.Potrzebne składniki Piersi z kurczaka - 2 szt. Cytryna - 1/2 szt. Czosnek - 2-3 szt. Tymianek suszony - 1 łyżka(i) Oliwa z oliwek - 5 łyżka(i) Sól morska, pieprz Etapy przyrządzania1
Filety umyć osuszyć, przekroić na 2 cienkie płaty i lekko robić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Cytrynę wyszorować, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Czosnek obrać i drobno posiekać. Wszystko wrzucić do głębszego naczynia, dodać oliwę i tymianek. Włożyć kurczaka i dokładnie obtoczyć w marynacie. Odstawić na 10 min. do lodówki.
Filety piec na mocno rozgrzanym grillu, na średnim poziomie ok. 15. minut obracając mięso tylko raz, mniej więcej w połowie czasu pieczenia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|