|
||||||||||
Barszcz jarskiKrótki opis potrawyczysta zupaPotrzebne składniki buraczki - 5 szt. grzyby suszone - 4-5 szt. wywar z warzyw - 1 l zakwas z buraczków sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i czosnek do - smaku Przydatne akcesorianóż, tarka o dużych otworach, garnkiEtapy przyrządzania1
Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, wyjąć, obrać, zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, pokrajać w paseczki. Wywar z grzybów połączyć z wywarem z warzyw, buraczkami, zakwasem i przyprawami, chwilę pogotować i pozostawić na kilka godzin. Potem przecedzić, wymieszać z grzybami, doprawić.
Podawac z pasztecikami, fasolą, ziemniakami z wody lub cząstkami ugotowanych jaj na twardo.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|