Barszcz jarski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gazela
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
• Wigilia
• Z grzybami
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

czysta zupa

Potrzebne składniki

• buraczki - 5 szt.
• grzyby suszone - 4-5 szt.
• wywar z warzyw - 1 l
• zakwas z buraczków
• sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i czosnek do - smaku

Przydatne akcesoria

nóż, tarka o dużych otworach, garnki

Etapy przyrządzania

1
Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, wyjąć, obrać, zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, pokrajać w paseczki. Wywar z grzybów połączyć z wywarem z warzyw, buraczkami, zakwasem i przyprawami, chwilę pogotować i pozostawić na kilka godzin. Potem przecedzić, wymieszać z grzybami, doprawić. Podawac z pasztecikami, fasolą, ziemniakami z wody lub cząstkami ugotowanych jaj na twardo.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gazela
gazela
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (28)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher