|
||||||||||
AlbertyKrótki opis potrawyProste ciasteczkaPotrzebne składniki mąka - 1/2 kg mąka ziemniaczana - 12,5 dag cukier - 25 dag masła - 4 łyżka(i) jajka - 2 szt. śmietana - 6 łyżka(i) soda oczyszczona - 1,5 łyżeczka(i) Przydatne akcesoriasito, miska, wałek, okrągła foremka o ząbkowanych brzegach,blacha do pieczenia Etapy przyrządzania1
Mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszać z sodą i przesiać. Jaja, masło, śmietana i cukier utrzeć na gładką masę, wlać do przesianej mąki i zagnieść ciasto. Rozwałkować je dość cieńko, nakłuć widelcem, wyciąć okrągłą foremką o ząbkowanych brzegach, ukladać na posypanej mąką blasze i piec w dość gorącym piekarniku na złoty kolor.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|