|
||||||||||
Kruche ciastka z bakaliamiKrótki opis potrawyPyszne, kruche ciasteczka z ulubionymi dodatkami. Robią się błyskawicznie i w takim samym tempie znikają z talerza:)Potrzebne składniki Mąka - 1 szkl. Cukier - 1/4 szkl. Jajko - 1 szt. Śmietana kwaśna - 1 łyżka(i) Masło (zimne) - 30 g Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i) Rodzynki, żurawina suszona, migdały - 1 mała Czekolada gorzka - 1/2 tabliczki Rum do namoczenia rodzynek - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia i wyrabiać ręcznie lub mikserem do momentu aż ciasto będzie jednolite.
Rodzynki namoczyć w rumie, czekoladę posiekać na drobne kawałki, wraz z żurawiną i migdałami dodać do ciasta i zagnieść. Z ciasta formować ciasteczka i kłaść na posmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec do 20 min. w 170 st. Pozostawić do ostudzenia.
UwagiZ podanych proporcji wychodzi ok. 20 ciastek. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|