|
||||||||||
Bitki wołowe w sosie własnymKrótki opis potrawyBitki wołowe o cebulowym aromaciePotrzebne składniki płaty wołowe średniej wielkości wołowiny bez kości - 4 szt. czosnek - 2 cebula średnia - 1 szt. sól, pieprz, vegeta - do smaku oliwa z oliwek - 4 łyżka(i) Przydatne akcesoriatłuczek, brytffana średniej wielkościEtapy przyrządzania1
Mięso umyć pod zimna wodą, rozbić na plastry o grubości ok. 30 mm, czosnek pokroić drobno, rozetrzeć z solą na miazgę. Każdy plaster mięsa posolić, popieprzyć i wysmarować z obu stron czosnkiem. Odstawić na 2 godz. do lodówki.
2
Do średniej brytfanny nalać 4 łyżki oliwy z oliwek. Tłuszcz rozgrzać. Wkładać plastry wołowiny pojedynczo i układać obok siebie. Mięso polewać cały czas przegotowana wodą. Dodać vegetę do smaku. Smażyć bitki z obu stron, aż będa miekkie. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrajaną w krążki - mięso zyskuje wtedy ciekawy smak i aromat.
UwagiDzięki cebuli pokrojonej w krążki mięso zyskuje ciekawy smaki i aromat. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|