|
||||||||||
Bób z boczkiemKrótki opis potrawyPożywny i mający w sobie mnóstwo witamin bób z boczkiem przyrządzony jako drugie danie.Potrzebne składniki niezbyt tłusty boczek - 50 dag ziarna pieprzu - parę liść laurowy - 1 szt. sól - do smaku mąka - 1 łyżka(i) masło - 3 dag śmietana - 5 łyżka(i) bób - 50 dag Etapy przyrządzania1
Boczek zalać wodą, dodać kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i sól do smaku, zagotować, przykryć przykrywką i gotować na małym ogniu 60-90 minut. Wyjąć nięso, podprawić zasmażką z mąki i masła oraz śmietany i zagotować. Do sosu włożyć obrany z lusek i ugotowany bób i jeszcze raz zagotować. Mieso pokrajac w plastry i podać ułożone na półmisku z bobem.
Jak podawać?Jeść z ziemniakami, posypanymi natką pietruszki. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|