|
||||||||||
Surówka z włoskiej kapustyKrótki opis potrawySmaczna i zdrowa surówka.Potrzebne składniki mała kapusta włoska - 1 szt. duże jabłka - 2 szt. ogórek kwaszony - 1 szt. szczypiorek - 0,5 peczka cukier - 1 szczypta(y) sól - 1 oleju sojowego - 3-4 łyżka(i) Przydatne akcesorianóżEtapy przyrządzania1
Małą główkę kapusty włoskiej oplukać, poszatkowac jak najcieniej, osolić. Jabłka opłukać, pokkrajać na drobną kostkę, ogórek kwaszony obrac i również pokrajać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodając trochę siekanego szczypiorku, wszystko przyprawic cukrem i solą, poczym polać niewielką ilością oliwy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|