|
||||||||||
Ogórki nadziewaneKrótki opis potrawyOgórki najczęściej jadamy w charakterze mizerii. Przecież nadają się również na pełne danie obiadowe jeśli nadziejemy mięsem i podamy z ryżem.Potrzebne składniki ogórki - 4 szt. sok z cytryny pieczarki - 25 dag mięso mielone - 25 dag cebula - 2 szt. masło - 1 dag czosnek - 1 natka pietruszki żółty ser - 25 dag rosół lub bulion - 1 szkl. sól i pieprz - do smaku Przydatne akcesorianaczynie żaroodporne, łyżeczka, nóżEtapy przyrządzania1
Ogórki obrać o przekroić wzdłuż. Łyżeczką wyjąć ziarenka, pokropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Obrać grzyby, podzielić na kawałki, posiekać drobno cebulę, rozetrzeć z solą ząbek czosnku. Grzyby, cebulę i czosnek dodać do mięsa, przemieszać, dodać soli i pieprzu do smaku. Nadziewać ogórki. Ułożyć w wysmarowanym Tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Jeśli pozostało mięso, układać między ogórkami. Zalać rosołem lub białym winem, formę zakryć szczelnie folią aluminiową i dusić w piekarniku 30 minut. Zdjąć folię, posypać ogórki tartym serem i piec 15 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|