|
||||||||||
Pomidory na gorącoKrótki opis potrawyPodawane zaraz po wyjęciu z piekarnikaPotrzebne składniki średnie pomidory - 6 szt. tarta bułka - 1 łyżka(i) utarty ser ementaler - 10 dag mleko - 1/3 szkl. masło - 2 łyżka(i) sól i pieprz - do smaku Etapy przyrządzania1
Pomidory umyć, ściąć wierzchy, delikatnie wydrążyć, posolić i pozostawić na 20 minut, otworem w dół by wyciekł sok. Ser dokładnie wymieszać z jajkiem, mlekiem i tartą bułką. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziać wydrążone pomidory, przykryć obciętymi wierzchami, ułożyć ciasno w żaroodpornym naczyniu, polać stopionym masłem i 10- 15 minut zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku.
Podawać natychmiast po wyjęciu.
Jak podawać?Podawać na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|