|
||||||||||
Pierogi z mięsemKrótki opis potrawyPyszne pierogi z mięsem.Potrzebne składniki Mięso mieszane zmielone - 400 g Jajka - 2 szt. Mąka - 1,5 szkl. Wrzątek - 1/3 szkl. Sól - 1 łyżeczka(i) Pieprz - 1/2 łyżeczka(i) Olej - 2 łyżka(i) Natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Mięso ugotować i zemleć. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem.
2
Przygotować ciasto na pierogi:
Do miski wsypać mąkę, 1 jajko, sól, olej i lekko zamieszać, wlać wrzątek i wyrobić mikserem z użyciem odpowiednich mieszadeł. Przełożyć ciasto na stolnicę, lekko podsypując mąką chwilkę wyrobić , rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm. Wykrawać szklanką lub kubkiem kółka. Na każde nałożyć nadzienie i zlepić brzegi.
Gotowe pierogi gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut. Na talerzu posypać natką pietruszki.
UwagiZ ciasta wychodzi ok. 40 pierogów. Podawać można na kilka sposobów: posypane pietruszką, ze skwarkami lub polane sklarowanym masłem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|