|
||||||||||
Serca w sosieKrótki opis potrawyDla lubiących sercaPotrzebne składniki serca drobiowe lub wieprzowe - 50 dag cebula - 1 szt. czosnek - 2 smalec - 2 łyżka(i) liść laurowy - 1 szt. ziele angielskie - 2 szt. pieprz ziarnisty - 2 szt. sól - 1 szczypta(y) woda - 1/2 l przecier pomidorowy - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Serca obrać z żył i błon, dobrze wypłukać i pokrajać w grube plastry.
2
Obrać cebulę i posiekać. Cebulę przesmażyć na smalcu , włożyć serca i obsmażyć krótko na dużym ogniu ze wszystkich stron.
3
Dodać do smaku posiekany czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Podlać wodą i dusić ok. godziny na małym ogniu. Pod koniec dodać przecier pomidorowy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|