|
||||||||||
Naleśniki z nadzieniem brokułowymKrótki opis potrawyBrokuły, feta, pieczarki.Potrzebne składniki Naleśniki - 8 szt. Brokuł - 1 szt. Pieczarki - 6 szt. Cebula - 1 szt. Feta - 1 kostka(i) Oliwa - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Smażymy naleśniki wg standardowego przepisu pomijając cukier a dodając szczyptę soli.
2
Do gotującej się osolonej wody wkładamy różyczki brokuła. Gotujemy ok. 10 min. Opcjonalnie możemy do wody wsypać łyżeczkę cukru. Po ugotowaniu odcedzić i rozdrobnić widelcem.
3
4
Na każdy naleśnik dajemy trochę farszu, zawijamy w ruloniki i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Zapiekamy przez 15 min. w 170 st.
Jak podawać?Z sosem czosnkowym. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|