Naleśniki z nadzieniem brokułowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Brokuły, feta, pieczarki.

Potrzebne składniki

• Naleśniki - 8 szt.
• Brokuł - 1 szt.
• Pieczarki - 6 szt.
• Cebula - 1 szt.
• Feta - 1 kostka(i)
• Oliwa - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Smażymy naleśniki wg standardowego przepisu pomijając cukier a dodając szczyptę soli.
2
Do gotującej się osolonej wody wkładamy różyczki brokuła. Gotujemy ok. 10 min. Opcjonalnie możemy do wody wsypać łyżeczkę cukru. Po ugotowaniu odcedzić i rozdrobnić widelcem.
3
Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki. Rozgrzewamy patelnię z łyżką oliwy, wrzucamy cebulę. Kiedy będzie szklista dodajemy pieczarki. Na koniec brokuły i mieszamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy pokruszony ser feta i mieszamy.
4
Na każdy naleśnik dajemy trochę farszu, zawijamy w ruloniki i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Zapiekamy przez 15 min. w 170 st.

Jak podawać?

Z sosem czosnkowym. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher