|
||||||||||
Cukinia nadziewana białym seremKrótki opis potrawyPyszna cukinia którą możemy zamienić kabaczkiemPotrzebne składniki średnie cukinie - 4 szt. ser twarogowy - 20 dag żółtka - 2 szt. starty ostry ser żółty - 5 dag oliwa lub olej - 1 łyżka(i) śmietana - 2-3 łyżka(i) migdały - 4 dag sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Cukinię umyć, obrać, przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki wraz z miąższem, posypać przyprawami i pozostawić w lodówce na pół godziny. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć i połączyć ze zmielonym białym serem. Napełnić farszem połówki cukinii, polać tłuszczem i piec w piekarniku przez 20-30 minut .
Jak podawać?Podawać z bułką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|