|
||||||||||
Pieczone ziemniakiKrótki opis potrawydanie jarskiePotrzebne składniki 1/2 kg zieniaków 2 łyżki masła PASTA: 25 dag sera twarogowego mielonego 2-3 łyżki chrzanu sól Etapy przyrządzania1
Każdy ziemniak zawinąć w folię. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku lub na ruszcie. Upieczone przekroić na pół, posmarować masłem napełnić obficie pastą serową.
2
Przygotować pastę:
miękki ser twarogowy zmielony na jednolitą masę połączyć z chrzanem. Przyprawić solą. Dodać ewentualnie łyżkę gęstej śmietany.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|