Pieczone ziemniaki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

danie jarskie

Potrzebne składniki

• 1/2 kg zieniaków
• 2 łyżki masła
• PASTA:
• 25 dag sera twarogowego mielonego
• 2-3 łyżki chrzanu
• sól

Etapy przyrządzania

1
Każdy ziemniak zawinąć w folię. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku lub na ruszcie. Upieczone przekroić na pół, posmarować masłem napełnić obficie pastą serową.
2
Przygotować pastę: miękki ser twarogowy zmielony na jednolitą masę połączyć z chrzanem. Przyprawić solą. Dodać ewentualnie łyżkę gęstej śmietany.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher