|
||||||||||
Szarlotka bez jajKrótki opis potrawyPyszna i szybka sypka szarlotka.Potrzebne składniki jabłka - 1 kg kasza manna - 1,5 szkl. mąka pszenna - 1,5 szkl. cukier - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1 mały margaryna - 1 szt. Etapy przyrządzania1
PRZYGOTOWANIE:
sypkie kładniki mieszam w misce proporcję są na średniej wielkości tortownicę. dokładnie wymieszuje je i dziele na trzy równe porcje. formę smaruję margaryną i posypuję bułką tartą na to wysypuje sypkie skłaniki i część startych na tarce jarzynowej jabłek jabłka posypuje cukrem waniliowym lub cynamonem i na to tarkuję pół margaryny, następnie znowu sypkie składniki jabłka i nie daję na to margaryny tylko na jabłka sypkie składniki i dopiero tarkuje całą margarynę dokładnie zasypując ciasto i wkładam do piekarnika na ok 60 min temperatury nie podam bo mam piecyk gdzie nie ustawiam ciasto ma być zarumienione dobrze ja je uwielbiam z bitą śmietaną na wierzchu
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|