|
||||||||||
Tort bezowy z krówkamiKrótki opis potrawyJeśli lubicie kruchą bezę, słodycz masy krówkowej, to ciasto będzie wam smakowało.Potrzebne składniki Białka - 3 szt. Sól - 1 szczypta(y) Cukier - 140 g Sok z cytryny - 1 łyżeczka(i) Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka(i) Orzechy włoskie posiekane - 50 g Migdały obrane posiekane - 50 g Śmietana kremówka 30% lub 36% - 200 ml Masa krówkowa - 200 g Cukierki Krówki - 5 szt. Przydatne akcesoriaMikser, miskiEtapy przyrządzania1
W misce ubijamy białka s solą i cukrem na gęstą, lśniącą pianę. Zmniejszając obroty miksera dodajemy delikatnie wsypujemy mąkę, wlewamy sok z cytryny i dodajemy orzechy i migdały.
Gotowe.
2
Z papieru do pieczenie wycinamy koło o średnicy 20-24 cm. Kładziemy na blachę do pieczenia. Na papierze rozsmarowujemy bezę. Pieczemy w 180 st przez 5 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 150 i piec 1,5h.
3
Uwagi*Przepis ze strony Moje wypieki. *Aby beza nie była zbyt ciemna podczas pieczenia wierzch można przykryć papierem do pieczenia. *Bezę najlepiej upiec dzień wcześniej i zostawić do porządnego wysuszenia. *Jeśli czujecie taką potrzebę do śmietany możecie dodać trochę śmietan-fixu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|