|
||||||||||
Deser czekoladowyKrótki opis potrawyCzekoladowo rumowy deser. Idealny na poprawę humoru;)Potrzebne składniki Czekolada mleczna - 200 g Jajka - 4 szt. Cukier kryształ - 6 łyżka(i) Rum - 4 łyżka(i) Śmietana gęsta - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i przestudzić.
Oddzielić żółtka od białek.
W misce nad parą ubić żółtka z cukrem na gęstą, puszystą masę. Po ubiciu delikatnie połączyć z czekoladą i rumem.
Śmietanę ubić i dodać do zupełnie zimnej masy.
2
Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i wmieszać do kremu czekoladowego.
Przełożyć do 6 naczyń w których będziemy serwować deser i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Jak podawać?Schłodzony z bitą śmietaną.UwagiPrzepis z książki Perfect Chocolate wyd. Parragon, lekko przeze mnie zmodyfikowany:) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|