|
||||||||||
Chili con carne IIKrótki opis potrawyWypróbowany przepis na chili. Świetnie sprawdza się na imprezach.Potrzebne składniki Mięso mielone wołowe lub mieszane - 50 dag Cebula średnia - 2 szt. Czosnek - 3-4 Papryka czerwona - 1 szt. Kukurydza - 1/2 puszki Fasola czerwona - 1 puszka Papryczka chili - 1-2 szt. Ostry sok pomidowowy (z tabasco) - 200 ml Przecier pomidorowy - 3 łyżka(i) Olej - 3 łyżka(i) Ostra mielona papryka - 1 łyżeczka(i) Sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Przygotować warzywa. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać, podobnie zrobić z chili. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę.
2
Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać czosnek, przesmażyć. Dodać papryki i smażyć kilka minut. Dołożyć mięso i mieszając smażyć do momentu aż nie będzie widać surowego.
3
Wlać sok pomidorowy, dodać przecier, paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku. Zostawić na małym ogniu pod przykryciem 30 min. co jakiś czas mieszając.
4
Odcedzić kukurydzę i fasolkę, dodać do mięsa i dusić jeszcze 15 min.
Chili najlepiej smakuje następnego dnia:)
Jak podawać?Z bagietkąUwagiPrzepis z dodatku do gazety Moje gotowanie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|