|
||||||||||
KurczaPaka na zielonej pierzynceKrótki opis potrawyFilet z kurczaka ze szpinakiemPotrzebne składniki filet z kurczaka - 2 szt. szpinak - 500 g ser typu camember - 1 szt. jajka - 1-2 szt. chleb pszenny - 1 szt. sól pieprz olej papryka mielona czosnek - 2 ząbek(ząbki) cebula - 1 szt. śmietana kwaśna - 1-2 łyżka(i) Przydatne akcesoriaDwie patelnie + rondelekEtapy przyrządzania1
Na roztopione masło dodać szpinak pokrojoną cebulę i wgnieciony czosnek wszystko dusić do miękkości w ostatnim etapie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać śmietanę która powinna się zredukować i zagęścić.
Filety opłukać zrobić nożem naciąć kieszonki i nadziać serem oprószyć delikatnie mąką i pieprzem oraz solą >Rozgrzać patelnie z olejem i smażyć aż do miękkości.
Rozbić jajka i roztrzepać dodać sól i pieprz oraz słodką lub pikantną paprykę panierować kromki pieczywa pszennego i upiec na rozgrzanym oleju.
Jak podawać?Na ciepłoUwagiPrzepis podpatrzyłem w TVP Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|