Schab z żurawiną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
120 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny schab nadziewany żurawiną.

Potrzebne składniki

• Schab bez kości - 1/2 kg
• Żurawina - 1/2 szkl.
• Papryka słodka - 1 łyżeczka(i)
• Curry - 1 łyżeczka(i)
• Sól, pieprz
• Smalec - 1/4 kostka(i)
• Woda

Etapy przyrządzania

1
Schab myjemy i osuszamy. Robimy 1-2 centymetrowe nacięcia na różnej głębokości i wkładamy w nie żurawinę. Całość nacieramy papryką i curry. Odkładamy na pół godz. do lodówki.
2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i łyżkę oliwy. Obsmażamy schab z każdej strony kilka minut, aby nabrał złocistego koloru. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dajemy resztę smalcu i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. 60-90 minut, od czasu do czasu polewając mięso wytwarzającym się sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher