|
||||||||||
Tajska potrawka z indykiemKrótki opis potrawySmakowity indyk w sosie z mleka kokosowego.Potrzebne składniki Mięso z udźca indyka - 50 dag Pomidory koktajlowe - 25 dag Marchew - 2 szt. Cebula - 1 duża szt. Oliwa - 2 łyżka(i) Curry - 1 łyżka(i) Mleko kokosowe - 200 ml bulion drobiowy - 100 ml Sok z limonki Pieprz i sól Etapy przyrządzania1
Marchew obrać i pokroić w ok. 0,5 cm talarki, gotować na patelni ok. 10 min. odstawić. Mięso umyć, oddzielić od ewentualnych kości i chrząstek, pokroić na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy indyka, aż nabierze złotego koloru. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę cebulę i wsypać curry i posolić. Całość gotować 5-10 min.
2
Następnie wlać mleko kokosowe, dodać wcześniej podgotowaną marchew oraz umyte pomidorki, polać bulionem, zamieszać i gotować 10 min. Na koniec danie przyprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki.
UwagiPrzepis zaczerpnięty z pisma Moje gotowanie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|