|
||||||||||
Arbuz w rumieKrótki opis potrawyArbuz i rum. Alkoholowy deser tylko dla dorosłych.Potrzebne składniki Dojrzały arbuz - 3-4 kg Biały rum - 1-1,5 szkl. Cukier puder - 1/3 szkl. Etapy przyrządzania1
Arbuza odcinamy od skórki, usuwamy pestki i kroimy w 1 centymetrowe kawałki. Wkładamy do dużego naczynia, posypujemy cukrem i zalewamy rumem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin od czasu do czasu mieszając.
Jak podawać?W miseczkach lub w szklankach + łyżeczki.UwagiJeśli arbuz jest bardzo słodki rezygnujemy z cukru. Ilość rumu dostosowujemy do własnych upodobań. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|