|
||||||||||
Banoffee pieKrótki opis potrawyPyszne, słodkie, bananowe.Potrzebne składniki Banany - 2-3 szt. CIastka digestive lub inne herbatniki - 200 g Śmietana 30% - 200 ml Masło - 10 dag Kajmak - 1 puszka(i) Czkolada do posypania Cukier puder - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ciastka wkładamy do naczynia lub worka i odpowiednio rozkruszamy za pomocą miksera lub wałka.
2
Okruszki miksujemy z miękkim masłemaż otrzymamy &piasek&. Wylepiamy dno oraz brzegi tortownicy lub innej formy.
3
Spód wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 st. na 10-15 minut.
4
Na gotowy i wystudzony spód równomiernie rozprowadzamy kajmak. Na to pokrojone w plasterki banany.
5
Ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec dodając 1 łyżkę cukru pudru. Wyłożyć na ciasto.
6
Wierzch ozdobić czekoladą. Smacznego!
Jak podawać?Schłodzone Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|