|
||||||||||
Zupa pomidorowo-paprykowaKrótki opis potrawyPożywna zupa o wyrazistym smaku z dodatkiem ajvaru.Potrzebne składniki cukinia - 1 szt. czerwona papryka - 2 szt. pomidory - 5 szt. zielony groszek - 1/2 szkl. kukurydza - 1 szkl. cebula - 1 szt. Ajvar pikantny KonexFoods - 5 łyżka(i) czosnek - 2-3 woda - 2 l oliwa z oliwek - 3 łyżka(i) bazylia lub natka pietruszki - 1 liść laurowy - 2 szt. ziele angielskie - 4 szt. sól i pieprz - 1 szczypta(y) oregano - 1 łyżeczka(i) tymianek - 1/2 łyżeczka(i) rozmaryn - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i pokrojony w plasterki czosnek i smażyć 1-2 minuty często mieszając. Następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, chwilę podsmażać, zalać wodą i zagotować. Do garnka wrzucić sparzone, obrane i pokrojone pomidory. Po 15 minutach gotowania dodać zielony groszek, kukurydzę, pokrojoną paprykę i ajvar. Gotować jeszcze ok. 5 minut, a na koniec dodać roztarte w dłoniach zioła. Podawać posypane bazylią lub natką pietruszki z grzankami.
UwagiDanie wegańskie i wegetariańskie. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|