|
||||||||||
sałatka z jabłkami i orzechamiKrótki opis potrawysałatka z jabłkami i orzechamiPotrzebne składniki 6 ziemniaków 3 jajka 2 jabłka 4 łyżki soku z cytryny 5 orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka gałązek koperku sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki dokładnie umyć, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować ok. 20 min. Odcedzić i ostudzić. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki. Orzechy wyłuskać z łupinek, rumienić 1 - 2 min. na rozgrzanej, suchej patelni. Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę, skropić łyżką soku z cytryny. Jogurt, majonez i resztę soku z cytryny wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek umyć, posiekać. Ziemniaki, orzechy, jabłka i jajka włożyć do salaterki, delikatnie wymieszać. Polać sosem i posypać koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|