|
||||||||||
Jajka faszerowaneKrótki opis potrawyDanie szybkie i smacznePotrzebne składniki jajka - 6 szt. czerstwa bułka - pół szt. mleko - 10 łyżka(i) masło - 1 łyżeczka(i) zielenina wg uznania - 1 łyżka(i) sól, pieprz itp. - do smaku szczypta(y) bułka tarta - 3 łyżka(i) tłuszcz do smażenia - 10 dag Etapy przyrządzania1
Ugotuj 5 jajek na twardo.
2
Przekrój jajka na połówki razem ze skorupkami i wybierz zawartość skorupek.
3
Czerstwą bułkę namocz w mleku.
4
Przekręć przez maszynkę jajka na twardo i odciśniętą bułkę.
5
Dokładnie wymieszaj zmieloną masę z surowym jajkiem, łyżeczką masła, przyprawami i posiekaną zieleniną.
6
Napełnij skorupki powstałą masą i wyrównaj ich powierzchnię.
7
Zmocz powierzchnię masy w mleku, a następnie w bułce tartej.
8
Usmaż jajka, kładąc powierzchnią masy do spodu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|