|
||||||||||
Pieczone jabłkaKrótki opis potrawyNa długie wieczory jesienne, zimowe pyszne pieczone jabłka domowePotrzebne składniki Jabłka winne - 4 szt. Miód - 4 łyżka(i) Rodzynki - 2 łyżka(i) Masło Cukier puder Przydatne akcesoriaNóż, naczynie do zapiekania lub blaszka.Etapy przyrządzania1
Jabłka umyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne. Otwory napiełnić miodem i rodzynkami. Włożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 190 st. i piec do 40 minut. Po upieczeniu jabłka posypać cukrem pudrem.
UwagiJabłka można jeść tuż po wyjęciu z piekarnika, albo poczekać aż ostygną. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
...posmarowac masłem i wlac ok poł szklanki wody
autor: ds dodany dnia 2008-02-10 22:25:33