|
||||||||||
Surówka z kapustyKrótki opis potrawyPopularna surówka pasująca do dań z mięsem drobiowym i wieprzowym.Potrzebne składniki Główka kapusty (mała) - 1 szt. Marchewka - 2 szt. Cebula mała - 1 szt. Sól Sos winegret Przydatne akcesoriaSzatkownica, tarka o grubych oczkach, miska, nóż, deska do krojenia.Etapy przyrządzania1
Kapustę cienko poszatkować, wymieszac z solą i odstawić na godzinę, następnie porządnie odcisnąć. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach tak, żeby otrzymać długie piórka. Cebulę drobno posiekać i wraz z marchewką dodać do kapusty. Wlać sos winegret, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|