|
||||||||||
piwoszkiKrótki opis potrawy:)Potrzebne składniki 15 dag tłustego sera twarogowego 1 szklanka mąki 2 jajka 4 łyzki masła 1 łyżeczka kminku 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki soli pieprz 1 łyżeczka margaryny do wysmarowania blachy Etapy przyrządzania1
Białka oddzielić od żółtek, 1 białko lekko roztrzepać i pozostawić do smarowania ciasteczek. Mąkę przesiać, wymieszać z przyprawami i solą, dodać masło, ser i posiekać.
2
Następnie dodać 2 żółtka, białko, zagnieść ciasto i wstawić je na 1 godzinę do lodówki.
3
Ciasto rozwałkować na placek grubości 5mm. Nożem lub radełkiem powycinać z niego ciasteczka.
4
Ciasteczka ułożyć na natłuszczonej blaszce i posmarować białkiem, a następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut w temp 180 stopni C do lekkiego zrumienienia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|