|
||||||||||
zupa ogórkowaKrótki opis potrawyszybkaPotrzebne składniki kiszone ogórki serki topione - 2 szt. kwas z ogórków - 1 szkl. bulion - 4 szkl. śmietana - 1/2 szkl. makaron lub ziemniak szynka podsmażona - 2 plastry Etapy przyrządzania1
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy w bulionie do miękkości (ok. 30 minutek). Gdy będą miękkie odlewamy troszkę zupy i rozpuszczamy w niej serki topione. Do zupy dolewamy kwas z ogórków, serki i rozbełtaną śmietanę. Już nie ma potrzeby zagotowywania. Doprawiamy do smaku jeśli trzeba by było (serki topione i kwas ogórkowy same w sobie są już słone)i podajemy z makaronem posypaną siekaną zieleninką i szynką pokrojoną w kosteczkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|