|
||||||||||
Roladki z łososiem i makaronem lasagneKrótki opis potrawyswietne danie na zimnoPotrzebne składniki płaty lasagne sery smietankowe płaty łososia wedzonego oliwa z oliwek koperek sól pieprz sok z cytryny gesta smietana Etapy przyrządzania1
Przygotowanie:
1. Lasagne gotujemy al dente. Skrapiamy oliwą, żeby się nie posklejały i studzimy.
2. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koperek (jeżeli serek jest zbyt suchy, rozrabiamy go ze śmietaną - musi być jednak bardzo gęsty, dodajemy sok z cytryny).
3. Płat lasagne smarujemy serkiem, na to układamy kolejny płat, a na nim cienki plaster łososia wędzonego i znowu płat lasagne, a następnie zwijamy w ciasne ruloniki i układamy ciasno obok siebie. Chłodzimy w zamrażalniku przez 20 minut, następnie każdy rulonik dekoracyjnie przekrawamy ostrym nożem na pół.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|