Roladki z łososiem i makaronem lasagne

Aktualna ocena: 0
dodany przez: diduś
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

swietne danie na zimno

Potrzebne składniki

• płaty lasagne
• sery smietankowe
• płaty łososia wedzonego
• oliwa z oliwek
• koperek sól pieprz
• sok z cytryny
• gesta smietana

Etapy przyrządzania

1
Przygotowanie: 1. Lasagne gotujemy al dente. Skrapiamy oliwą, żeby się nie posklejały i studzimy. 2. Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koperek (jeżeli serek jest zbyt suchy, rozrabiamy go ze śmietaną - musi być jednak bardzo gęsty, dodajemy sok z cytryny). 3. Płat lasagne smarujemy serkiem, na to układamy kolejny płat, a na nim cienki plaster łososia wędzonego i znowu płat lasagne, a następnie zwijamy w ciasne ruloniki i układamy ciasno obok siebie. Chłodzimy w zamrażalniku przez 20 minut, następnie każdy rulonik dekoracyjnie przekrawamy ostrym nożem na pół.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: diduś
diduś
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (19)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher