|
||||||||||
Jajecznica na boczkuKrótki opis potrawyNajlepsza jajecznica:)Potrzebne składniki jajka - 2 szt. boczek wędzony - 2 plasterki szczypior sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Plastry boczku kroimy w kostkę i smażymy bez tłuszczu na patelni aż ładnie się zrumienią. Najlepiej patelnię przykryć, żeby nic nie rozbiegało się po kuchni;) Po ok. 10 minutach wbijamy jajka i smażymy. Jajecznicę możemy posolić, jednak zwykle boczek jest słony sam w sobie więc, trezba uważać aby nie przesadzić. Szczyiorek płuczemy, drobno siekamy i posypujemy jajecznicę.
Jak podawać?Podawać ze świeżym pieczywkiem, najlepiej domowym:] Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|