|
||||||||||
Sałatka z tuńczykiemKrótki opis potrawyŁatwa i szybka w przygotowaniu sałatka.Potrzebne składniki tuńczyka z sosie własnym - 1 puszka(i) kukurydza - 1 puszka(i) ryż - 100 g majonez - 3 łyżka(i) jogurt naturalny - 1 łyżeczka(i) jabłko - 1 szkl. sól - szczypta(y) pieprz ziołowy - szczypta(y) papryka ostra - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Gotujemy woreczek ryżu w lekko osolonej wodzie, tak aby był sypki – po wystudzeniu dodajemy do reszty składników.
Wyjmujemy tuńczyka z puszki i rozdrabniamy w misce widelcem, na papkę.
Odcedzamy kukurydzę i dodajemy do miski.
Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę.
Wszystkie składniki razem mieszamy w misce. Przyprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu ziołowego i papryki pikantnej. Dodajemy majonez i jogurt. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|