|
||||||||||
Sałatka kalafiorowo-ogórkowaKrótki opis potrawySałatka kalafiorowo-ogórkowaPotrzebne składniki ½ kalafiora 2 zielone ogórki 1 puszka czerwonej fasolki 3 ząbki czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego ok. 4 łyżki majonezu sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Kalafiora podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pokroić. Zielone ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|